Billedtekst, som beskriver billede eller grafik.

Bliver jeg snydt?

Når der kommer kunder til mit kontor for at sælge deres frimærkesamling, kan man inddele dem i to grupper: dem der er frimærkesamlere og har samlet i mange år - og dem der har arvet en samling og ikke har nogen videre forstand på frimærker.

Dem der selv har samlet i mange år ved hvad samlingen indeholder og hvad man kan forvente at få for den. Her er problemet mange gange hvordan man vurdere kvaliteten af frimærkerne. Kravet til god kvalitet er steget meget gennem de sidste år. Dem der har samlet selv samlingen, er de letteste at lave en aftale med, da de har realistisk ide om hvad samlingen er værd. Her er det ofte kun nogle få % forskel på hvad de bliver tilbudt og hvad de forventer og det kan være begge veje!

Folk der kommer til mig og ikke har forstand på frimærker er de sværeste at lave en handel med da de ofte er mange for at blive snydt. Lad mig allerførst slå fast, at det nu engang er sådan, at den der ved en masse om et specialområde – i dette tilfælde frimærker – og som jeg har brugt en masse tid på at sætte sig ind i dette område, altid vil have en fordel frem for den, der intet ved. Sådan er det i alle andre livets forhold: hvis du ved en masse om malerier kan du altid gøre gode kup hos den der ikke ved så meget. Men du har også slidt for at opnå den viden. Den eneste måde du kan opveje denne fordel hos modparten, er hvis du selv sætter dig ind i sagerne, og så hører du under kategori 1, ellers er du prisgivet modpartens gode opførsel. Men i alle de år jeg har handlet med frimærker (ca. 35-40 år) så har jeg aldrig gjort et fund, som har kunne betale det næste krydstogt. Det er kun i Anders And at Fætter Højben finder det helt unikke frimærke til flere millioner, det eksistere ikke i virkelighedens verden! Jeg har som alle andre gjort fund og hvis man ikke gjorde det som var der ingen der var i denne branche, men mange gange skal man bruge timer for bare at finde et mærke med variant til nogle få hundred kroner.

Eksempler på salgspriser på samlinger: se flere på næste side:

kkk

3250187_2

Danmark, Samling:

1851-2007. Samling i 2 Leuchtturmalbum med lommer og kassetter bl.a. 7 x 4 RBS, skilling, tofarvet, provisorier, begge posthuse og bag i bogen komplet i hovednumre. AFA o. 80.000,-

Solgt på VF auktion for: 4000,-

Afregning til sælger: 3200,-

 

Kontakt: Jan Kingo Hansen, Nyhøjsvej 32, 2630 Tåstrup, Tlf.: 22 73 47 54

Mail: kingo@hansen.mail.dk

Www.net-frim.dk

 

 

 

1851-1955. Samling pænt besat i det klassiske samt konger m.m. AFA 41.000,- Hammerslag 2500,-

Afregning sælger: 2000,-kr.

3237287

3 plastkasser med frimærker, samlinger, årsmapper, FDC m.m. Meget fra abonnementer fra Danmark, Grønland og Færøerne. Noget rodet! 

Vurdering 2000,- kr

Hammerslag 4000,- kr.

Afregning sælger: 3075,- kr.

Bruun Rasmussen

 

Hele Verden. 7 flyttekasser med diverse materiale; indstiksbøger, ringbind, breve, postkort, litteratur, samlinger, FDC, æsker og meget andet.

Vurdering 1000,-

Hammerslag 4600,- kr.

Afregning sælger: 3550,-kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hele Verden. Samling i 11 albums (i stor kasse) med mærker fra mange forskellige lande.

Vurdering 1000,- kr.

Hammerslag 1000,- kr.

Afregning sælger:  675,-kr.

Se også næste side.